Knäck i micro

På söndag är det första advent och julkänslan börjar smyga sig på. Vad passar då bättre än att fixa fram lite julgodis? Varsågod, säsongens första julrim:

Om du hatar klet
Och krånglig smet
vi har lösningen på din kris
här, ett recept utan ugn och spis

Ingredienser:
1dl vispgrädde
1dl strösocker
1dl sirap
1msk smör
10st sötmandlar.

Tillaging:
• Blanda grädde, sirap och socker i en skål (skålen ska rymma minst 1,5 l).
•Ställ in skålen utan lock, på full fräs  i 9-10 minuter.
•Kolla sedan med hjälp av en termometer hur varm smeten är, den ska vara ungefär 122°. Om den är kallare än så är det bara att köra in den i micron en liten stund till.
•Hacka mandlarna och det smälta smöret och blanda ihop med de övriga ingredienserna.
•Fördela smeten i knäckformar, låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
•Sen är det bara att snaska ihop med julmust och pepparkakor framför adventsljusstaken

TIPS: Om du är allergisk mot sötmandel eller helt enkelt tycker att det är superäckligt så kan du istället använda dig av sesamfrö i så stor mängd du vill. Eller så kör du knäck helt naturellt, gott det också!

/Lovisa & Isabella



Dessert med turkisk yoghurt & hallon

På söndagar ska man lyxa till det lite extra, man ska ju orka med hela den kommande veckan! Men Söndagar är ändå våran vilodag så det får inte vara för svårt eller ta för lång tid.. Denna delikata dessert är perfekt! Passar alldeles utmärkt för en sötsuktande söndagsmage.

Ingredienser:
turkisk yoghurt
flytande honung
frysta hallon
lime

Tillagning:
•Lägg ett lager turkisk youghurt i en skål.
•Varva med ett lager flytande honung.
•Toppa det med ännu ett lager turkisk yoghurt
•Nu är det dags att lägga på frysta hallon, ringla lite flytande honung över dem också och riv sedan lime skal överst. KLART! Kan det bli enklare?

TIPS! Man kan också slänga ner några valnötter om man vill ha lite krispigt mitt i allt det krämiga. Goodie!

Glad söndag! / Lovisa & Isabella

Quesadillas

Quesadillas är ett hett tips om du råkar ha lite tacorester i kylen! Det är gott, lätt som en plätt att göra och det tar inte alls lång tid! Självklart kan du göra dem helt från grunden, vilket inte heller tar speciellt lång stund.  Så här går det till. 

(2port.)Ingredienser:
4st tortillabröd
200g tacoköttfärs (köttfärs+tacokrydda)
3-4msk gräddfil/creme fraiche
1burk majs
1dl riven ost
3msk tacosås

Tillagning:
•Börja med att steka köttfärsen och ha i kryddan.
•Blanda den färdiga köttfärsen med gräddfilen, majsen, tacosåsen och den rivna osten(men spara lite ost till garnering)
•Lägg röran på ett tortillabröd och lägg sedan ett tortillabröd som "lock". Toppa med ost.
•Skjuts in i ugnen! Sedan går det väldigt fort, det tar bara några få minuter innan osten ovanpå dina quesadillas blir lite härligt gyllenbrun och då är det klart! Det gäller alltså att ha koll på ugnen om man inte gillar bränd mat.
•Nu är dina quesadillas redo att avnjutas, gott ihop med en liten sallad eller bara precis som de är!

(Du kan lätt variera dina quesadillas, så du får precis det du gillar. Prova med kyckling eller quorn istället för köttfärs, släng i lite paprika eller häll i lite mer tacosås för extra spice.)


Smaklig måltid!
/Lovisa & Isabella


Välkommen

Pizza, bullar, potatismos, lasagne. Låter det inte gott! Men desto jobbigare att göra.

Hemlagad mat måste vara bland det godaste man kan äta, men är det verkligen värt allt krångel med i potatispressar, sautering, filéknivar och flambering?

Vi är två tjejer som har valt att göra en blogg för dig som gillar att ta den lite enklare vägen.

Här kan du hitta lätta och roliga recept som vi har valt ut och utformat så att de ska passa dig som egentligen inte riktigt orkar. Kom ihåg en sak bara. Det kan visst vara kul att laga mat!

Kram Lovisa och Isabella