Knäck i micro
På söndag är det första advent och julkänslan börjar smyga sig på. Vad passar då bättre än att fixa fram lite julgodis? Varsågod, säsongens första julrim:
Om du hatar klet
Och krånglig smet
vi har lösningen på din kris
här, ett recept utan ugn och spis
Ingredienser:
1dl vispgrädde
1dl strösocker
1dl sirap
1msk smör
10st sötmandlar.
Tillaging:
• Blanda grädde, sirap och socker i en skål (skålen ska rymma minst 1,5 l).
•Ställ in skålen utan lock, på full fräs i 9-10 minuter.
•Kolla sedan med hjälp av en termometer hur varm smeten är, den ska vara ungefär 122°. Om den är kallare än så är det bara att köra in den i micron en liten stund till.
•Hacka mandlarna och det smälta smöret och blanda ihop med de övriga ingredienserna.
•Fördela smeten i knäckformar, låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
•Sen är det bara att snaska ihop med julmust och pepparkakor framför adventsljusstaken
TIPS: Om du är allergisk mot sötmandel eller helt enkelt tycker att det är superäckligt så kan du istället använda dig av sesamfrö i så stor mängd du vill. Eller så kör du knäck helt naturellt, gott det också!
/Lovisa & Isabella
Om du hatar klet
Och krånglig smet
vi har lösningen på din kris
här, ett recept utan ugn och spis
Ingredienser:
1dl vispgrädde
1dl strösocker
1dl sirap
1msk smör
10st sötmandlar.
Tillaging:
• Blanda grädde, sirap och socker i en skål (skålen ska rymma minst 1,5 l).
•Ställ in skålen utan lock, på full fräs i 9-10 minuter.
•Kolla sedan med hjälp av en termometer hur varm smeten är, den ska vara ungefär 122°. Om den är kallare än så är det bara att köra in den i micron en liten stund till.
•Hacka mandlarna och det smälta smöret och blanda ihop med de övriga ingredienserna.
•Fördela smeten i knäckformar, låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
•Sen är det bara att snaska ihop med julmust och pepparkakor framför adventsljusstaken
TIPS: Om du är allergisk mot sötmandel eller helt enkelt tycker att det är superäckligt så kan du istället använda dig av sesamfrö i så stor mängd du vill. Eller så kör du knäck helt naturellt, gott det också!
/Lovisa & Isabella
Kommentarer
Trackback