Amerikansk cheesecake
Både jag och Lovisa älskar cheesecake och har testat många olika recept. Här har ni alla ett som vi båda fastnat för!
Ingredienser: (8-12 bitar)
10 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
Tillagning:
•Sätt ugnen på 175°.
•Krossa digestivekexen, enklast med en mixer.
•Smält smöret och blanda i kexsmulorna så att det blir en fast massa.
•Tryck ut blandningen i en form, helst med löstagbara kanter och grädda den mitten i ugnen i ca 7 min.
•Vispa ihop kvarg, socker, vaniljsocker och äggulorna till en jämn smet. Bred ut massan i formen.´
•Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakan stå en stund så den hinner svalna innan du äter den.
TIPS: Lägg upp kakan på ett fat och garnera med färska jordgubbar så blir den ännu finare och godare!
/Lovisa & Isabella