Amerikansk cheesecake

Både jag och Lovisa älskar cheesecake och har testat många olika recept. Här har ni alla ett som vi båda fastnat för!

Ingredienser: (8-12 bitar)
10 digestivekex
75 g smör

Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Tillagning:
•Sätt ugnen på 175°.
•Krossa digestivekexen, enklast med en mixer.
•Smält smöret och blanda i kexsmulorna så att det blir en fast massa.
•Tryck ut blandningen i en form, helst med löstagbara kanter och grädda den mitten i ugnen i ca 7 min.
•Vispa ihop kvarg, socker, vaniljsocker och äggulorna till en jämn smet. Bred ut massan i formen.´
•Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakan stå en stund så den hinner svalna innan du äter den. 

TIPS: Lägg upp kakan på ett fat och garnera med färska jordgubbar så blir den ännu finare och godare!

/Lovisa & Isabella


Pizzakassler

Snabb och enkel middag som framförallt är väldigt god!

Ingredienser: (4 port)

500 g kassler
1–2 färska lökar
Crème fraiche och tomatsås efter eget tycke.
2 tsk oregano
2 dl riven ost

Gör så här:
•Sätt ugnen på 225°
•Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
•Skär löken tunt och lägg över kasslern.
•Blanda tomatsåsen och créme fraichen och ringla över.
•Strö över oregano och ost.
•Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Klar!

TIPS: Variera med rökt skinka eller kalkon. Passar bra att servera med kokt potatis.