Hejdå och äppelpaj

Hej vänner. Nu börjar vår projektid att lida mot sitt slut och det är dags för bloggen att avvecklas. Vi vill säga hejdå och tack till er genom ett sista smarrigt tips som plåster på såren. Och vad passar väl bättre i dessa våriga tider än en äppelpaj!

Det här är hejdundrande gott och du behöver bara 6 små ingredienser:

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
1,5 dl  socker
225 g smör

Fyllning:
1 kg äpplen
5 tsk socker
3 tsk kanel

Tillagning:
•Sätt din ugn på 175 grader.
Smörj pajformen.
Blanda ihop mjöl och smör. Tillsätt socker och blanda ordentligt tills degen blir en smulig röra.
Skala äpplena och ta bort kärnorna, sen ska du skära de små äpplena i tunna klyftor och lägg dem i formen.
Blanda socker och kanel, strö det över äppleklyftorna.
•Strö smuldegen över äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
Servera med grädde, glass eller vaniljsås och gråt en skvätt för nu får ni inga fler tips från oss.

Tack för oss! Puss och kram
Lovisa & Isabella♥




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback